Új vezetőség a székelyhídi közbirtokosság élén

A közbirtokosság új vezetői a polgármester társaságában

 

A margittai bíróság törvényesnek mondta ki a székelyhídi közbirtokosság új vezetését, tudatta kedden délelőtt Béres Csaba. A város polgármestere figyelmeztette a lakosságot: a régi elnök már bármilyen vonatkozó ügyben illetéktelen.

 

 

Május 26–án „emlékezetes” közbirtokossági gyűlés zajlott Székelyhídon, melyen sok minden elhangzott, de a tisztújításra nem kerülhetett sor kvórumhiány miatt. Azt egy héttel később ejtették meg, és mint kedden délelőtt Béres Csaba polgármester elmondta, a margittai bíróság hitelesítette annak az összejövetelnek a jegyzőkönyvét, az új vezetőséget pedig törvényesen megválasztottnak, tehát teljes jogúnak mondta ki, fellebbezés nem volt.

Panaszokra reagálva
A polgármester megismételte, hogy a tisztújításra azért volt szükség, mert a közbirtokosság korábbi vezetőjére sok panasz érkezett hozzá, és felhívta a lakosok figyelmét: utasítsanak vissza minden együttműködést a korábbi elnökkel, aki immár nem illetékes. Ezt hangsúlyozta Kóka Csaba új elnök is, hozzátéve, hogy a régi elnök visszautasít minden kommunikációt velük, dokumentumokat nem ad át, és szerinte még mindig magát tartja elnöknek. Kóka Csaba bemutatkozása szerint korábban a bankszakmában, most egy biztosítási cégnél dolgozik, így vezetési tapasztalatok birtokában tudja magát. A közbirtokosság bankszámláján 0 lej van, miközben díjakat szedtek, támogatásokat vettek fel, állította Kóka, aki mellett az új vezetőség tagja még Bokor Zoltán cenzor, Kulcsár Sándor titkár és Hajdú Erzsébet legelőfelelős.

Közgyűlés tizenhatodikán
Az új vezetőség védeni fogja a tagok érdekeit, gazdálkodási tervet készít, ugyanakkor elnapolják felülvizsgálati céllal azokat a bírósági és rendőrségi ügyeket, melyeket az előző elnök kezdeményezett. A közgyűlésnek több kérdésben is döntéseket kell hozni (bérleti szerződések, díjak, kezdeményezzenek-e valamilyen lépést a régi elnök ellen, stb.), ennek érdekében július 16–án, csütörtökön 18 órára össze is hívják azt. A közbirtokosság mibenlétének, fontosságának és felelősségének ismertetésére Bokor Zoltán fog tájékoztatókat tartanai későbbi időpontokban az érdekelteknek, hangzott még el.


Forrás: Erdély Online