Ismét e-hulladékot gyűjtöttek SzékelyhídonColectare deşeuri DEEE în Săcueni

Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szerveztek május 19-én Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban: Csokalyon, Érköbölkúton, Érolasziban, Hegyközszentmiklóson és Nagykágyán. Nem első alakalommal került sor ilyen hulladékgyűjtésre, sőt akár azt is mondhatnánk, hogy az akció lassan megszokottá válik településünkön, hiszen a tavalyi év folyamán kétszer is megszervezték a tavaszra, illetve őszre időzített hulladékgyűjtést.   Mivel egyre többen csatlakoznak a Romániai Egyesület az Újrahasznosításért (RoRec) és a székelyhídi önkormányzat által közösen szervezett megmozduláshoz, ezért idén már eggyel több gyűjtőpontot jelöltek ki, mint tavaly. Így a falvakon egy-egy, míg Székelyhídon összesen öt helyen lehetett leadni a régi, meghibásodott elektromos készülékeket. Oraşul Săcueni şi satele aparţinătoare: Ciocaia, Cubulcut, Olosig, Sânicolau de Munte şi Cadea, în data de 19 au organizat o activitate de colectare de deşeuri electrice şi electronice. Nu este prima dată când locuitorii s-au strâns pentru această activitate, ba chiar am putea afirma că această activitate devine încetul cu încetul una obişnuită, deoarece şi în cursul anului trecut s-a organizat o colectare de deşeuri toamna şi primăvara. Deoarece tot mai mulţi se alătură Asociaţiei Române pentru Reciclare (RoRec) prin intermediul mişcării organizate de primăria oraşului Săcuieni, din acest motiv, în acest an s-a mai adăugat încă un punct de colectare la cele de anul trecut.

Ismét e-hulladékot gyűjtöttek SzékelyhídonColectare deşeuri DEEE în Săcueni részletei…

Szelektíven Székelyhídon isSelectivi şi în Săcueni

Az Európai Unió normáit követő elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szerveztek Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban

 

Július 30-án megmozdult kis városunk és a hozzá tartozó öt faluban is felpezsdült az élet pár órára, ugyanis olyan eseménynek lehettünk tanúi és részesei, amilyenre eddig még nem volt példa nálunk. A Romániai Egyesület az Újrahasznosításért (RoRec) és a székelyhídi önkormányzat által közösen megszervezett akcióban a reméltnél sokkal többen vettek részt.A szervezések már jóval korábban megkezdődtek: gyűjtőpontokat jelöltek ki, szóróanyagokat osztottak szét, autóval járták városunk és a falvak utcáit, így hirdetve hangosbemondóval a hulladékgyűjtést, hogy a hír minél többekhez eljusson, és önkéntes fiatalokat toboroztak, akik segítettek az akció lebonyolításában.

Urmând normele Uniunii Europene, s-a organizat în Săcueni şi în satele aparţinătoare o colectare de deşeuri electrice si electronice.

În data de 30 iulie în oraşul nostru şi în cele 5 sate aparţinătoare acesteia, viaţa a devenit mai dinamică, anume, pentru câteva ore am putut fi martorii şi părtaşii unui eveniment fără precedent în zona noastra. În această acţiune numărul participanţilor a depăşit aşteptările organizatorilor evenimentului, care au fost Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec) si Primăria oraşului Săcueni. Evenimentul a fost pregătit din timp: s-au desemnat puncte de colectare, s-au impărţit pliante, străzile oraşului şi a satelor au fost circulate de maşini cu microfoane anunţând colectarea de deşeuri, vestea astfel ajungând la cât mai mulţi şi pentru a recruta tineri voluntari care să ajute la desfăşurarea acţiunii.

Szelektíven Székelyhídon isSelectivi şi în Săcueni részletei…