Áramszünet és felvillanyozó műsorok Székelyhídon

Mintegy egy órás áramszünet „tréfálta” meg az Érmelléki Ősz szervezőit, így némileg átalakult a székelyhídi rendezvény szombat délutáni programja. Estére megtelt a sportpályán kialakított nézőtér és a lelátó.


Az ősz eleji kánikulában a főzőverseny résztvevői indították a programot, mivel már délelőtt a bográcsok és üstök alá csiholtak. A kulináris sürgölődés eredményét a délutáni színpadi műsorok kezdete előtt hirdették ki, amikor Béres Csaba polgármester három kategória győzteseinek adta át a díjakat. Összesen 11 csapat közül levesek kategtóriájában a helyi férfikórus tagjaiból alakult gárda vitte al a pálmát bográcsgulyásával, másodikok lettek a Létavértesről érkezett Vértesi Juhászok vadmalac raguval, harmadikok a helyi Fogyasztási Szövetkezet képviselői csorbával. A pörköltet a helyi PSD-csapat készítette a legjobban a zsűri szerint, megelőzve az ugyancsak helyi Pisti és barátai-t, és az Üvegtigris csapatot. Utóbbiak az egyebek kategóriában már az élen végeztek marhanudlit készítve, második a szövetkezetesek töltött káposztája lett, harmadik a Vértesi Juhászok fánkja.


Derült égből áramszünet


A finom ételektől erőre lehetett kapni, s ennek bemutatására jó alkalom volt az erős embereknek szervezett verseny, melyet Fekete László, az erős emberek nemzetközi versenyeinek többszörös győztese vezetett. A petrencésrúd-kitartásból, malomkődobásból (110 kg), kőgolyóemelésből (110 kg) és söröshordó cipelésből (140 kg/2 hordó) állt összetett versenyt Todoszi László nyerte, megelőzve Szabó Istvánt és Cosma Gratiant (mindhárman helyiek). A délutáni programok a Pusztai Farkasok Íjász Egyesület tagjainak bemutatójával kezdődött, majd a Todome Karateklub sportolói töréstechnikákat, formagyakorlatokat és utcai harcot mutattak be. A színpadon a Tini Dance Táncstúdió (TDT) „kötelékébe” tartozó Táncmanók (ovisok és I. osztályosok) és a Kölyök Dance (II. – IV. osztályosok) tagjainak műsora indított, de egy közel egy órányi áramszünet szakította meg a lendületet.


Rögtönzött műsorváltozás


Közben a szervezők idegszálain nagyobb volt a feszültség, mint a huzalokban, végül egy áramfejlesztő jelentette a megoldást, míg megjavult a hálózat. Az időkiesés legnagyobb vesztese az AmazonÁsz együttes volt, produkciója teljesen elmaradt, de kevesebb idő jutott az érmihályfalvi Best of Dance és a szalontai Vénus tánccsoportoknak, illetve a magyarországról érkezett Nelson együttesnek is. A TDT táncosai (székelyhídi Prince Dance, szalontai Gold Girls) még több felvonásban visszatértek a közönség nagy örömére, műsorukkal elválasztva a sztárvendégek fellépéseit. Előbb a DJ Project triójával énekelték együtt a divatos slágereket inkább a fiatalok. A román együttes tagjai jó érzékkel maguk mögé szólították táncolni a fellépésre váró gyerekeket, ezzel csak növelve a szimpátiát, melyet már a magyarul megszólalással is megszereztek.


Aki szerelemre született


Bár a székelyhídiak már évek óta próbálkoztak, csak most, a XIV. Érmelléki Őszön sikerült vendégül látniuk Zoltán Erikát. A nézőtéren talán már több olyan anyuka-apuka is énekelt és táncolt, aki annak idején, 22 éve tombolt szerelemből született, amikor az előadó először énekelte, hogy ő szerelemre született. Az első nagy sláger még ma is nagy ovációt váltott ki, csakúgy, mint a többi (Remetelány, Banális történet, Csak egy szerelmes lány vagyok, stb.), melyeket már „korszerű” ritmus-kaptafára „húztak”. A rendőri kísérettel (alulírottat villogta és szirénázta le a yard az útról 10 másodperc időt nyerve) távozott énekesnő volt a szombati nap utolsó fellépője, de a sörsátrak és a vidámpark környéke még sokáig hangos volt.


Rencz Csaba

 

Forrás: Erdély Online

Feltéve: 2008. 09. 07, 12:42