A nagyváradi M. M. Pódium színház SzékelyhídonTeatrul M. M. Pódium la Săcueni

A nagyváradi M. M. Pódium színház Kell még egy szó… című előadását mutatta be május 10-én Székelyhídon a múzeum épületében. Az ingyenes előadás központi témája a nemzet volt, a társulat tagjai a magyarságról szóló versekkel és dalokkal mutatták be nemzetünk jó és néha kevésbé jó oladlát is, az üzenete azonban mégis csak az volt, hogy legyünk bármilyenek is, mi magyarok mindnyájan összetartozunk, s büszkék lehetünk magyarságunkra. Az előadás első felében ismert magyar előadók dalai és versei váltakoztak a társulat művészeinek előadásában, majd Béres Csaba polgármester köszöntötte a őket és minden jelenlévőt. Röviden beszélt a napokban is zajló munkálatokról és a közeli tervekről, majd elmondta, hogy miért is fontos mindenkinek élni a szavazati jogával. Ez után következett az előadás második fele, melyben híres magyar operett részletek szereztek jókedvet a közönségnek.  

Teatrul M.M.Podium din Oradea şi-a pus pe scenă piesa intitulata Kell még egy szó… (Mai am nevoie de un cuvânt) în data de 10 mai în clădirea Muzeului din Săcueni. Intrarea la piesă a fost gratuită, iar tema centrală a acesteia a fost naţiunea. Membrii ansamblului au prezentat atât părţile bune cât şi cele mai puţin bune ale naţiunii maghiare  prin poezii şi cântece naţionale, totuşi mesajul acesteia a stat în înţelegerea faptului că deşi suntem diferiţi, noi avem o legătură strânsă unii cu ceilalţi şi trebuie să fim mândrii de ceea ce suntem- maghiari.

Az előadóművészek Farkas Beatrix és Korda Árpád (tánc), Kele Krisztina és Szallós Tünde (ének) valamint Meleg Attila társulatvezető (vers) egy igazán kellemes órát szereztek annak a körülbelül ötven főnek, akik eljöttek az előadásra, hogy egy kicsit kizökkenjenek a hétköznapok szürkeségéből.

În prima jumătatea a reprezentaţiei şi-au făcut loc numeroase cântece şi poezii ale unor interpreţi foarte cunoscuţi, iar apoi, domnul primar Béres Csaba le-a urat bun venit atât ansamblului cât şi spectatorilor. El a prezentat pe scurt lucrările din acele zile, proiectele din viitorul apropiat iar la urmă a menţionat importanţa folosirii dreptului de vot. Apoi a urmat partea a doua în care au creat atmosferă părţi de operetă foarte cunoscute. Interpreţii Farkas Beatrix şi Korda Árpád (dans), Kele Krisztina şi Szallós Tünde (cântec) precum şi conducătorul ansamblului Meleg Attila (poezie) le-au oferit celor aproximativ cincizeci de spectatori o oră prin care au putut să iasă din obisnuinţa zilelor cenuşii.